تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - ۲۹ دی ۱۴۰۳
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

علی رازینی کیست؟ | قاضی معروف دهه ۶۰ که دوبار هدف ترور قرار گرفت

علی رازینی رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور که پیش از این دادستان انقلاب تهران نیز بود، صبح امروز هدف ترور قرار گرفت.

علی رازینی کیست؟ | قاضی معروف دهه ۶۰ که دوبار هدف ترور قرار گرفت

رویداد۲۴ | روح انگیز درّی: علی رازینی و محمد مقیسه دو تن از قضات قدیمی و بلندپایه در دستگاه قضا صبح امروز هدف ترور قرار گرفتند. مرکز رسانه قوه قضاییه ضارب را «فرد مسلح نفوذی» که پیش از دستگیری خودکشی کرده است، معرفی کرد.

رازینی متولد ۱۳۳۲ در رزن، سابقه دادستانی انقلاب تهران، ریاست سازمان قضایی نیرو‌های مسلح، ریاست کل دادگستری استان تهران و ریاست دیوان عدالت اداری را در کارنامه خود دارد. رازینی رئیس دادگاه ویژه روحانیت از ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۱ و معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه نیز بوده است. او همچنین نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری بود که در دوره پنجم از ورود به این مجلس باز ماند.

علی رازینی در دهه ۶۰؛ از برخورد با سازمان مجاهدین تا دادگاه معروف مهدی هاشمی

علی رازینی که قاضی دادگاه انقلاب تهران بود، پس از ورود سازمان مجاهدین خلق به «فاز مسلحانه» مامور برخورد با این گروه تروریستی در استان خراسان شد. او در سال ۱۳۶۰ به ریاست دادگاه استان خراسان رسید. 

در سال ۱۳۶۳ علی رازینی در دادستانی تهران جایگزین اسدالله لاجوردی شد. او سپس رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح شد. در سال ۱۳۶۶ امام خمینی او را به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت منصوب کرد. حکم بعدی از جانب امام برای رازینی در سال ۱۳۶۷ به عنوان رئیس دادگاه‌های ویژه رسیدگی به تخلفات جنگی بود.


بیشتر بخوانید: حمد مقیسه کیست؟|قاضی جنجالی پرونده‌های سیاسی و امنیتی که صبح امروز ترور شد


علی رازینی در دوره دوم ریاست محمد یزدی بر قوه قضاییه، دادستان تهران و در دوره دوم ریاست محمود هاشمی شاهرودی، رئیس دیوان عدالت اداری بود و بعدتر معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه ایران شده بود.

محاکمه مهدی هاشمی، از بستگان آیت‌الله منتظری و صدور حکم اعدام برای او یکی از مهمترین احکام صادره توسط علی رازینی است.

علی رازینی و دادگاه‌های تابستان سال ۱۳۶۷

سازمان مجاهدین خلق مدعی است که علی رازینی از چهره‌های اصلی در دادگاه‌های برگزار شده در تابستان سال ۱۳۶۷ است. او خود در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس در سال ۱۳۹۵ درباره این دادگاه‌ها و نقش خود در آن گفته است: «تعدادی از منافقین در شرایطی بودند که جرایم جدیدی داشتند که امام (ره) دستور دادند، اینها دوباره محاکمه شوند و جمعی مرکب از قاضی و دادستان آمدند و در یک برهه، همه را محاکمه کردند و حکم صادر شد.»

او در برنامه دستخط در آذرماه سال ۱۳۹۷ در پاسخ به سوال مجری برنامه بر این مبنا که «بحثی درباره اعدام‌های سال ۶۷ پیش آمد. در این پرونده این‌ها ظاهراً سمتی نداشتید؟»، پاسخ داد: «خیر، ولی دفاع کردیم؛ چون دیدیم دارد به امام ظلم می‌شد و مجبور به دفاع از ایشان بودیم».

علی رازینی کیست؟ | قاضی معروف دهه ۶۰ که دوبار هدف ترور قرار گرفت

او در سال ۱۳۹۸ در گفت و گویی با پایگاه خبری جماران درباره این برهه تاریخی و در پاسخ به سوالی بر این اساس که «کل کسانی که از منافقین در قضیه مرصاد محاکمه شدند چند نفر بودند؟»، گفته بود: «نشمردیم. یادم نیست. آن موقع سر ما شلوغ بود و وقت شمردن نداشتیم».

رازینی و ترور نافرجام در دهه ۷۰

رازینی در دی سال ۱۳۷۷ و زمانی که دادستان تهران بود مورد سوءقصد نام موفق قرار گرفت. مسئول آن ترور «گروه مهدویت» معرفی شد، گروهی که به نوشته روزنامه جام جم ۲۶ عضو داشت و دور فردی به نام محمد حسینی میلانی که ادعای ارتباط با «امام زمان» داشت و خودش را «سید خراسانی» معرفی می‌کرد، جمع شده بودند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما